HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με κιμά και τυριά


Δημιουργική εναλλακτική πρόταση για τα παραδοσιακά μακαρόνια με κιμά

Υλικά
  • 20 μεγάλα άψητα κοχύλια ζυμαρικών
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 420 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας), χωρισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού πέστο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 500 γρ. σάλτσα
Εκτέλεση
  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, την παρμεζάνα, το πέστο, το αυγό και το μισό μείγμα από τον κιμά.
  4. Απλώστε 3/4 φλιτζανιού από την σάλτσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ, γεμίστε τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριών- κιμά και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ανακατέψτε τον κιμά με τη σάλτσα και περιχύστε τα κοχύλια. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  5. Αφαιρέστε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 5- 10 λεπτά ακόμα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια