Οι βάφλες αλλιώς. Πιο τραγανές και θρεπτικές, θυμίζουν πιο πολύ μπάρες, αφού περιέχουν μεταξύ άλλων αλεύρι κινόα, ρυζάλευρο, μαύρη σοκολάτα και κράνμπερι.
Υλικά
- 90 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γρ. αλεύρι κινόα
- 30 γρ. ρυζάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 60 γρ. πούδρα λευκού αμυγδάλου
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 60 ml γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού
- 60 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 30 γρ. κράνμπερι
Διαδικασία
Προετοιμασία των βαφλοκούκις: Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε τα αλεύρια, μια πρέζα αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας τα κομματάκια σοκολάτας και τα κράνμπερι.
Ψήσιμο των βαφλοκούκις: Προθερμαίνουμε μια βαφλιέρα. Χρησιμοποιούμε τις πλάκες βαφλιέρας που έχουν σχήμα τα ατομικά μικρά βαφλάκια. Λαδώνουμε καλά τη βαφλιέρα και ψήνουμε τα βαφλοκούκις. Όταν είναι έτοιμα, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Θα διαπιστώσουμε ότι είναι αφράτα σαν τις βάφλες και τραγανά όπως τα κούκις!
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!