Χωρίς ψήσιμο
Υλικά
- 500 γρ. λεπτά μπισκότα σοκολάτας
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες καραμέλες μέντας
- Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη για την επιφάνεια εργασίας
Εκτέλεση
- Αλέστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το μασκαρπόνε και το αλάτι και συνεχίστε το άλεσμα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
- Στον πάγκο της κουζίνας ρίξτε τη σκόνη κακάο και χωρίστε την ζύμη στη μέση.
- Διαμορφώστε κάθε μισό σε έναν κορμό και τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη νύχτα μέχρι να σφίξει καλά.
- Μεταφέρετε τις θρυμματισμένες καραμέλες μέντας σε μία λαδόκολλα.
- Βγάλτε τους κορμούς από το ψυγείο, ξετυλίξτε από την μεμβράνη και τοποθετήστε τους πάνω στην καραμέλα μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
- Κόψτε σε ροδέλες, στο πάχος ενός μπισκότου.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!