Ελαφριά πικάντικες που τρώγονται σκέτες αλλά ταιριάζουν υπέροχα και με όλα τα ζυμαρικά
Υλικά
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. λιαστές ντομάτες
- μισό φλ. λευκό κρασί
- μισό κούπα κρέμα γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
- 2 φλυτζάνια φύλλα σπανάκι
- 70 γρ. παρμεζάνα
- 1 κ.σ. θυμάρι, φασκόμηλο και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο στο τηγάνι και το αφήνουμε λίγο να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά και αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και προσθέτουμε και το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για δυο λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και την παρμεζάνα, τις γαρίδες τα μυρωδικά και τον μαϊντανό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!