Τύφλα να έχει το γαλλικό coq au vin! Οι χυλοπίτες βράζονται α λα ελληνικά στη σάλτσα του κόκορα και όχι ξεχωριστά. Το ωμό ελαιόλαδο στο τέλος αποθεώνει το φαγητό.
Υλικά
- 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
- 2 ντομάτες ώριμες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ½ κιλό χυλοπίτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τον κόκορα και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
- Προσθέτετε νερό, αν χρειαστεί. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμος ο κόκορας, ρίχνετε τις χυλοπίτες.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!