Παραδοσιακή συνταγή για το εορταστικό τραπέζι
Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
- 1 πλάκα βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
- Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!