Ελαφριά και ιδανική για τις μέρες με κρύο
Υλικά για 4 άτομα
- 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1.5 λίτρο ζωμό κότας
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Βάζετε τα καρότα σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με λάδι και ανακατεύετε.
- Πασπαλίστε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήστε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
- Αφού γίνουν τα καρότα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Κατόπιν, προσθέτετε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο και το σκόρδο.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
- Το μεταφέρετε πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
- Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!