Νόστιμη και εύκολη συνταγή έτοιμη σε πολύ λίγη ώρα
Υλικά
- 350 γρ. ριγκατόνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα σε μισοφέγγαρα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού μέντα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 10- 12 λεπτά.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, καλύψτε με τα κολοκυθάκια και το πεκορίνο και συμπληρώστε με δύο κουταλιές από το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε τα ριγκατόνι, μέχρι να καλύψετε τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε τη μέντα και το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί (προαιρετικά).
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!