Φθινοπωρινή γλυκιά συνταγή
Υλικά
- 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
- 1 μεγάλο αβγό
- 100 γρ. γλυκό συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
- 1/2 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/8 κ. γλ. κινέζικη σκόνη 5 μπαχαρικών
- 1 κρούστα τάρτας άψητη
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε τον με τους κρόκους αβγού και το αβγό μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, την κανέλα, το τζίντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα 5 μπαχαρικών και ανακατέψτε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Τοποθετήστε την κρούστα τάρτας σε ένα ταψί και γεμίστε με το μείγμα κολοκύθας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Μειώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 30- 40 λεπτά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!