Νόστιμο γλυκό με απολαυστική γεύση σοκολάτας και μπανάνας
Υλικά
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C και παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο. Έπειτα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στην συνέχεια τις ρίχνετε μέσα στο μπολ μαζί με την μερέντα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, αφού την αλείψετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε στους 170º C για 45 με 50 λεπτά.
Πηγή
Υλικά
- 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
- 2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C και παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο. Έπειτα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στην συνέχεια τις ρίχνετε μέσα στο μπολ μαζί με την μερέντα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, αφού την αλείψετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε στους 170º C για 45 με 50 λεπτά.
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!