Την κατασκευή των στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων νέας γενιάς τύπου Borey-B, ξεκίνησε η Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα υποβρύχια τύπου Borey άρχισαν ήδη να εντάσσονται στην δύναμη των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας, επισημαίνοντας ότι η ένταξη τους αυτή «μας έδωσε τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο των στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων κατά 82%».
Είπε επίσης ότι τα εν λόγω υποβρύχια εξοπλίστηκαν για διάστημα πέντε ετών με 102 βαλλιστικούς πυραύλους και πως η μαχητική ικανότητα του στόλου των στρατηγικών υποβρυχίων αυξήθηκε κατά 25%, ενώ ενισχύθηκε η κάλυψη τους και η μάχιμη απόδοση των ναυτικών Στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Γκεράσιμοφ ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται πέντε στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey-B.
Πηγή
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!