Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο πιάτο
Υλικά για 6 άτομα
- μισό κιλό σπανάκι βραστό
- 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
- 6 φέτες μπέικον
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 12 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πιπέρι καγιέν
- 85 γραμμάρια φέτα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και ζεματίζουμε για 1 λεπτό το σπανάκι σε νερό που βράζει. Το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
- Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
- Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα σπαράγγια και το αλάτι.
- Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη φέτα και σερβίρουμε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!