Περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα αγνοούνται και ενδέχεται να έχουν περάσει στη βόρεια Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα μετανάστευσης.
Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, τα ευρήματα της αξιολόγησης που έκαναν οι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν κατέστη ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Η Ελλάδα λέει πως περίπου 63.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα και περιμένουν την επαναπροώθησή τους τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως σήμερα είναι γνωστό τι συμβαίνει με τους 50.000.
Οι υπόλοιποι «δεν έχουν παρακολουθηθεί εδώ και μήνες» αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. «Μπορεί να κατευθύνθηκαν προς την ελληνική ενδοχώρα, ή να προχώρησαν στα Βαλκάνια, ή να βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με την Wall Street Journal.
ΠΗΓΗ: Wall Street Journal
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!