HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μια εμπειρία από ένα ρακοκάζανο στην Βροντού



Στο ρακοκάζανο του προέδρου του συλλόγου αμβυκούχων Πιερίας Γιώργου Κουτσή στους πρόποδες του Ολύμπου, στην όμορφη κοινότητα της Βροντούς με οδήγησε μια νύχτα το μεθυστικό άρωμα της απόσταξης.

Σ' έναν παλιό νερόμυλο που κάποια στιγμή έγινε κοινοτικό σφαγείο, μετά έκλεισε, και για χρόνια ο χώρος κοσμούσε το χωριό με τον ποιο αντιαισθητικό τρόπο. Ευτυχώς, εδώ και μερικά χρόνια, ο δήμος το ενοικίασε για να το μετατρέψει ο Γιώργος σε ένα παραδοσιακό ρακοκάζανο.


Εκεί λοιπόν με κάλεσε για να με μυήσει στα μυστικά της παραγωγής τσίπουρου. Άκουσα πως η απόσταξη του τσίπουρου είναι μυσταγωγία και γι' αυτό δεν αρνήθηκα την πρόσκληση. Πήγα λοιπόν, ένα βράδυ, με παγωνιά, αφού είχε χιονίσει την προηγούμενη μέρα. Η ατμόσφαιρα καθαρή ο Όλυμπος ασπρισμένος και επιβλητικός, και το γλυκό άρωμα της μετάβρασης με γλυκάνισο να πλανάται σε όλο το χώρο. 


Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη γνώσεις και καλή παρέα. Δεν το κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και με βρήκαν τα μεσάνυκτα. Θέλεις η παρέα, θέλεις οι σπιτικές σαλάτες, θέλεις το άρωμα της απόσταξης αυτό που κατάλαβα είναι πως το τσίπουρο είναι το απόσταγμα της ψυχής μας.

Μια μικρή γεύση εκείνης της βραδιάς μπορείτε να πάρετε απο το παρακάτω βίντεο:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια