Σ' έναν παλιό νερόμυλο που κάποια στιγμή έγινε κοινοτικό σφαγείο, μετά έκλεισε, και για χρόνια ο χώρος κοσμούσε το χωριό με τον ποιο αντιαισθητικό τρόπο. Ευτυχώς, εδώ και μερικά χρόνια, ο δήμος το ενοικίασε για να το μετατρέψει ο Γιώργος σε ένα παραδοσιακό ρακοκάζανο.
Εκεί λοιπόν με κάλεσε για να με μυήσει στα μυστικά της παραγωγής τσίπουρου. Άκουσα πως η απόσταξη του τσίπουρου είναι μυσταγωγία και γι' αυτό δεν αρνήθηκα την πρόσκληση. Πήγα λοιπόν, ένα βράδυ, με παγωνιά, αφού είχε χιονίσει την προηγούμενη μέρα. Η ατμόσφαιρα καθαρή ο Όλυμπος ασπρισμένος και επιβλητικός, και το γλυκό άρωμα της μετάβρασης με γλυκάνισο να πλανάται σε όλο το χώρο.
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη γνώσεις και καλή παρέα. Δεν το κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και με βρήκαν τα μεσάνυκτα. Θέλεις η παρέα, θέλεις οι σπιτικές σαλάτες, θέλεις το άρωμα της απόσταξης αυτό που κατάλαβα είναι πως το τσίπουρο είναι το απόσταγμα της ψυχής μας.
Μια μικρή γεύση εκείνης της βραδιάς μπορείτε να πάρετε απο το παρακάτω βίντεο:
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!