Δύο Αμερικανοί στρατιώτες που κατηγορούνται ότι βίασαν και χτύπησαν μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία η οποία ήταν έγκυος, στη Βιντσέντσα (βόρεια) θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 22 ετών, που υπηρετούν σε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στη Βιντσέντσα, συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη.
«Οι δύο στρατιώτες θα δικαστούν στην Ιταλία. Η απόφαση αυτή είναι οριστική», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η ιταλική αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της γυναίκας, ανέφερε ότι οι ύποπτοι κατηγορούνται πως την απήγαγαν και τη βίασαν στις αρχές του Ιουλίου. Κατόπιν την ξυλοκόπησαν και την εγκατέλειψαν σε ένα χωράφι, αφού της έκλεψαν το πορτοφόλι.
Ο ένας από αυτούς τους δύο αλεξιπτωτιστές είχε επίσης κατηγορηθεί για το βιασμό μιας έφηβης 17 ετών σε μια επίθεση η οποία είχε διαπραχθεί τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο στρατιώτες καθώς η γυναίκα είχε απομνημονεύσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.
«Δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ όπου ζουν πολλοί Αμερικανοί βρίσκονται στη Βιντσέντσα» υπενθύμισε ο δήμαρχος της πόλης Ατσίλε Βαριάτι.
«Ζουν στην Ιταλία, οφείλουν να σέβονται τους ιταλικούς νόμους. Αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες με τους Ιταλούς πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι δύο αλεξιπτωτιστές που συνελήφθησαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στη φυλακή Ντελ Ντιν στη Βιντσέντσα, ανέφερε η ιταλική αστυνομία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!